Investere i Pakistan?

deal, sign the deal, avtaleinngåelse, avtale, investering, penger i Pakistan, pakistanske eiendommer, eiendom i Pakistan, butikk, næring, næringsvirksomhetdeal, sign the deal, avtaleinngåelse, avtale, investering, penger i Pakistan, pakistanske eiendommer, eiendom i Pakistan, butikk, næring, næringsvirksomhet

Publisert: Jun 01, 2023

Til tross for politiske uroligheter, finnes det store investeringsmuligheter i Pakistan. Med et innbyggertall på over 220 millioner mennesker, finnes det store markeder for ulike næringsvirksomheter som varehandel, restaurant- og hotellbransjen, fast eiendom, utdanningssektoren og helsesektoren mv.

Investorer fra utlandet som f.eks. Norge kan møte på ulike utfordringer i forbindelse med oppstart av næringsvirksomhet i Pakistan.

For det første skal virksomheten normalt drives gjennom et foretak. Det er flere forskjellige selskapsformer man kan velge mellom. Det vanlige er Private Limited Company. Denne selskapsformen er det nærmeste man kommer et norsk aksjeselskap. Selskapet skal registreres i henhold til pakistansk lovgivning og det kreves at man i denne forbindelse utarbeider og leverer inn Memorandum of Association og Articles og Association. I tillegg kreves det at selskapet har to «Directors». Når selskapet er registrert, opprettes det bankkonti og det skal engasjeres regnskapsfører.

Deretter må det innhentes nødvendige offentlige tillatelser for den aktuelle virksomheten. Skal man f.eks. starte en privat skole, må virksomheten søkes registrert ved utdanningsdepartementet. I den forbindelse kreves det følgende:

• Approved map of the school building

• An attested Affidavit showing name of school, level, owner’s name

• Copy of Rent deed / Ownership deed

• Printed Prospectus and Admission Form

• Teachers Appointment order and their Testimonials

• Building Fitness Certificate from registered engineer or registered architect

• Hygienic Condition Certificate from DHO, Health Department

• Rules & Regulations of the Institution

• Memorandum of the Association in case of Registered Body

• Registration Certificate in case of NGO / Association / Body / Registered by Authority Joint Stock / Social Welfare Department

Tilsvarende kan det være nødvendig å registrere andre typer virksomheter.

Insa advokater bistår klienter med å registrere selskap, søke om nødvendige tillatelser, registrere virksomheter og innhente nødvendig dokumentasjon og sertifikater. I tillegg bistår vi investorer med skattemessige forhold og markedsføring.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler

No items found.
Flere artikler

Vil du
ta en prat?

Ta kontakt, så finner vi ut av hva du trenger hjelp til, helt gratis!

Kontakt oss
Lukk

Haster det?

Ring oss på 21 09 02 02

Hvis det ikke er akutt, ber vi om at du booker et 15 minutters videomøte med oss ved å trykke på denne linken

Haster det?
Ring oss på 21 09 02 02

Book tid med oss

Book tid med oss

Lydmelding via WhatsApp