Arveoppgjør

begravelse, blomster, arv, kiste, død

Uoversiktlig arveoppgjør?

Vi hjelper dere med arveoppgjøret.

Et arveoppgjør er prosessen der en arv blir fordelt mellom arvingene. Fordelingen tar utgangspunkt i den avdødes ønsker (hvis de er kjent) og de arvereglene som gjelder for tilfellet.

Vi kan bidra i denne prosessen med råd og veiledning. Vi hjelper deg og dine med å forstå rettighetene og pliktene som arvinger, og viser dere de nødvendige stegene i prosessen. Videre kan vi hjelpe til med å identifisere og verdsette eiendeler, håndtere gjeld og skatt, og sørge for en juridisk riktig og rettferdig fordeling av arven.

Våre tjenester under Arveoppgjør

No items found.

Ofte stilte spørsmål om Arveoppgjør

Hva er et arveoppgjør?

Arveoppgjør er prosessen der arven etter en avdød person blir fordelt mellom arvingene i samsvar med testamentet og/eller arvelovens bestemmelser. Arveoppgjøret innebærer å identifisere og verdsette avdødes eiendeler, betale gjeld og skatt, og fordele de gjenværende verdiene mellom arvingene.

Hvordan starter arveoppgjøret?

Arveoppgjøret starter vanligvis med at en av arvingene, eller en oppnevnt bostyrer, samler informasjon om avdødes eiendeler, gjeld og arvinger. Hvis det finnes et testament, må dette også tas med i betraktning når arven skal fordeles.

Hvem kan være bostyrer?

En bostyrer kan være en av arvingene, en advokat eller en annen person som arvingene blir enige om å oppnevne. Bostyrerens oppgave er å administrere arveoppgjøret og sørge for at det blir gjennomført korrekt etter gjeldende lover og regler.

Hvordan beregnes arv og uskifte?

Arv beregnes av verdien av den avdødes eiendeler minus eventuell gjeld og utgifter som skal betales før arven fordeles. Hvis det finnes et testament, vil dette påvirke hvordan arven fordeles mellom arvingene. I uskifte beholder den gjenlevende ektefellen eller samboeren avdødes eiendeler og gjeld inntil et senere tidspunkt, som regel frem til vedkommende selv dør eller inngår nytt ekteskap.

Hva er pliktdelsarv?

Pliktdelsarv er den delen av arven som er forbeholdt livsarvingene (barn, barnebarn osv.), og som ikke kan testamenteres bort. I Norge utgjør pliktdelsarven to tredjedeler av avdødes formue, men er begrenset til en viss sum. Dette innebærer at testator (den som testamenterer bort) ikke kan frata livsarvingene deres pliktdelsarv gjennom testamentet.

Hva skjer hvis det oppstår konflikt mellom arvingene under arveoppgjøret?

Hvis det oppstår konflikt mellom arvingene, kan de prøve å løse problemet gjennom dialog og forhandlinger. Hvis dette ikke er mulig, kan de søke juridisk råd og hjelp til å løse konflikten. I noen tilfeller ender saken i retten. En dommer avgjør da hvordan arven skal fordeles i samsvar med arveloven og eventuelle bestemmelser i testament.

Hva koster det?

Vi har gjort det så enkelt som mulig. Målet vårt er at du skal vite nøyaktig hvilken hjelp du får, til en pris du forstår.

Vi har prisgaranti i alle oppdragene våre. Det betyr at du får en makspris i tilbudet, og prisgarantien innebærer at den oppgitte maksprisen er den prisen du maksimalt skal betale for oppdraget. Du skal aldri betale mer enn prisen som står i tilbudet.

I tillegg har vi en fast timepris som gjelder for alle: kr 2000.

Timeprisen er inkludert mva for private, og ekskludert mva for næringsdrivende.

Artikler

Sjekk ut våre artikler for å lære mer!

Flere artikler

Slik funker det

Fortell oss hva som skjer

Book en gratis videokonsultasjon med oss her.

Tilbud med prisgaranti og sannsynlighetsprosent for seier

Vi sender deg et uforpliktende tilbud med en prisgaranti og en sannsynlighetsprosent for at du vinner saken.

Høres det bra ut?

Signer enkelt med BankID - og vi er i gang!

Kontakt oss

Book gratis møte

Send oss en henvendelse

Navn
Telefon
Epost
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lukk

Haster det?

Ring oss på 21 09 02 02

Hvis det ikke er akutt, ber vi om at du booker et 15 minutters videomøte med oss ved å trykke på denne linken

Haster det?
Ring oss på 21 09 02 02

Book tid med oss

Book tid med oss

Lydmelding via WhatsApp