Samboerkontrakt, ektepakt og fremtidsfullmakt

kjærestepar, ektepar, dans, flyttet, ny leilighet

Planlegg for fremtiden og livsendringer

Livet skjer, og vi anbefaler alle par å inngå gode avtaler. Samboerkontrakt og ektepakt gir dere muligheten til å sette tydelige rammer for økonomien og eiendomsrettigheter.

Med en god avtale kan dere unngå misforståelser og konflikter, sikre hverandre økonomisk for framtiden, og få til en rettferdig fordeling av eiendeler ved et eventuelt samlivsbrudd eller død.

En fremtidsfullmakt gir deg muligheten til å bestemme hvem som skal ta vare på dine økonomiske og personlige interesser hvis du ikke lenger kan gjøre det selv. Vi kan hjelpe deg med å utforme og formalisere en slik fullmakt.

Våre tjenester under Samboerkontrakt, ektepakt og fremtidsfullmakt

No items found.

Ofte stilte spørsmål om Samboerkontrakt, ektepakt og fremtidsfullmakt

Hva er en samboerkontrakt?

En samboerkontrakt er en skriftlig avtale mellom to mennesker som lever sammen uten å være gift. Kontrakten kan inneholde bestemmelser om fordeling av felles utgifter, eiendeler, gjeld og hva som skal skje med felles bolig og eiendeler ved et eventuelt samlivsbrudd eller død.

Hva er en ektepakt?

En ektepakt er en juridisk bindende avtale mellom ektefeller som regulerer det økonomiske forholdet under ekteskapet og ved en eventuell skilsmisse eller død. Ektepakten kan inneholde bestemmelser om særeie, sameie og fordeling av eiendeler og gjeld.

Hva er en fremtidsfullmakt?

En fremtidsfullmakt er et juridisk dokument der en person gir en annen person fullmakt til å ta avgjørelser på sine vegne dersom hen blir ute av stand til å gjøre det selv, for eksempel på grunn av sykdom eller ulykke. Fremtidsfullmakten kan omfatte både økonomiske og personlige avgjørelser, som håndtering av eiendeler, bankkonti og valg knyttet til helsesituasjon.

Hvorfor er det viktig å ha en samboerkontrakt og/eller ektepakt?

En samboerkontrakt og/eller ektepakt gir par muligheten til å sette klare rammer for deres økonomiske forhold og eiendomsrettigheter. I tilfelle samlivsbrudd eller død, kan en slik avtale forebygge konflikter og bidra til en rettferdig og smidig fordeling av eiendeler og gjeld.

Hvordan oppretter vi en samboerkontrakt, ektepakt eller fremtidsfullmakt?

Start med å snakke med hverandre om hva dere ønsker og trenger i en avtale. Deretter kan det være lurt å få juridisk bistand til å utarbeide dokumentet og sikre at det er korrekt og gyldig etter gjeldende lover og regler. For at en ektepakt skal være gyldig, må den tinglyses i Ektepaktregisteret.

Kan en samboerkontrakt, ektepakt eller fremtidsfullmakt endres etter at den er inngått?

Ja, en samboerkontrakt, ektepakt eller fremtidsfullmakt kan endres etter at den er inngått, så lenge alle involverte parter er enige om endringene og de formelle kravene for endringene er oppfylt. Det kan være lurt å søke juridisk rådgivning for å sikre at endringene er korrekte og i tråd med gjeldende lover og regler.

Hva koster det?

Vi har gjort det så enkelt som mulig. Målet vårt er at du skal vite nøyaktig hvilken hjelp du får, til en pris du forstår.

Vi har prisgaranti i alle oppdragene våre. Det betyr at du får en makspris i tilbudet, og prisgarantien innebærer at den oppgitte maksprisen er den prisen du maksimalt skal betale for oppdraget. Du skal aldri betale mer enn prisen som står i tilbudet.

I tillegg har vi en fast timepris som gjelder for alle: kr 2000.

Timeprisen er inkludert mva for private, og ekskludert mva for næringsdrivende.

Artikler

Sjekk ut våre artikler for å lære mer!

Flere artikler

Slik funker det

Fortell oss hva som skjer

Book en gratis videokonsultasjon med oss her.

Tilbud med prisgaranti og sannsynlighetsprosent for seier

Vi sender deg et uforpliktende tilbud med en prisgaranti og en sannsynlighetsprosent for at du vinner saken.

Høres det bra ut?

Signer enkelt med BankID - og vi er i gang!

Kontakt oss

Book gratis møte

Send oss en henvendelse

Navn
Telefon
Epost
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lukk

Haster det?

Ring oss på 21 09 02 02

Hvis det ikke er akutt, ber vi om at du booker et 15 minutters videomøte med oss ved å trykke på denne linken

Haster det?
Ring oss på 21 09 02 02

Book tid med oss

Book tid med oss

Lydmelding via WhatsApp