Testament

datter hjelper mor med å skrive testament

Skal du skrive et testament?

Når du skriver et testament bestemmer du selv hvordan dine verdier og eiendeler skal fordeles etter din død. Med et testament sikrer du arv til de du ønsker å sikre, og du kan hindre konflikter blant dine etterlatte.

Vi hjelper deg med å utarbeide et nytt testament, eller gjennomgå et eksisterende testament, i tråd med dine ønsker og arvelovgivningen. Vi veileder deg gjennom prosessen, sørger for at testamentet er juridisk bindende og gyldig, og passer på at rettighetene til dine etterlatte blir ivaretatt.

Våre tjenester under Testament

No items found.

Ofte stilte spørsmål om Testament

Hva er et testament?

Et testament er et juridisk dokument som gir deg muligheten til å bestemme hvordan dine verdier og eiendeler skal fordeles etter din død. Testamentet gir deg kontroll over arvefordelingen, og kan bidra til å unngå konflikter og misforståelser mellom dine etterlatte.

Hvorfor bør jeg lage et testament?

Å lage et testament er viktig for å sikre at dine ønsker blir fulgt når dine eiendeler og verdier skal fordeles etter din død. Uten et testament vil arven etter deg bli fordelt etter arvelovens regler, og det reflekterer kanskje ikke dine personlige ønsker og hensyn.

Hvordan lager jeg et testament?

Først bør du tenke over hvordan du ønsker at eiendelene og verdiene dine skal fordeles etter din død. Deretter kan du be om juridisk hjelp til å utarbeide et testament som er i tråd med dine ønsker og gjeldende arvelovgivning. Det er ikke et krav at en advokat skal sette opp testamentet, men det er lovbestemte formkrav som må følges for at det skal være gyldig og juridisk bindende (blant annet testamentsvitner).

Hvem kan være testamentsvitner?

Testamentsvitner er personer som er til stede når du undertegner testamentet, og som deretter undertegner det som vitner. Disse personene må være myndige og upartiske. Det vil si at de ikke kan være arvinger i testamentet eller nært beslektet med deg.

Kan jeg endre testamentet mitt etter at det er skrevet?

Ja, du kan endre testamentet ditt, men det må være vitner til stede og testamentet må ikke være i strid med arvelovgivningen.

Hva skjer hvis jeg ikke lager et testament?

Hvis du ikke lager et testament, vil arven din bli fordelt etter arvelovens regler. Dette innebærer at dine nærmeste slektninger, som ektefelle, barn, foreldre og søsken, vil arve i en bestemt rekkefølge og i bestemte andeler. Uten et testament kan det være vanskelig å ivareta dine personlige ønsker og hensyn, og konflikter kan oppstå lettere mellom dine etterlatte.

Hva koster det?

Vi har gjort det så enkelt som mulig. Målet vårt er at du skal vite nøyaktig hvilken hjelp du får, til en pris du forstår.

Vi har prisgaranti i alle oppdragene våre. Det betyr at du får en makspris i tilbudet, og prisgarantien innebærer at den oppgitte maksprisen er den prisen du maksimalt skal betale for oppdraget. Du skal aldri betale mer enn prisen som står i tilbudet.

I tillegg har vi en fast timepris som gjelder for alle: kr 2000.

Timeprisen er inkludert mva for private, og ekskludert mva for næringsdrivende.

Artikler

Sjekk ut våre artikler for å lære mer!

Flere artikler

Slik funker det

Fortell oss hva som skjer

Book en gratis videokonsultasjon med oss her.

Tilbud med prisgaranti og sannsynlighetsprosent for seier

Vi sender deg et uforpliktende tilbud med en prisgaranti og en sannsynlighetsprosent for at du vinner saken.

Høres det bra ut?

Signer enkelt med BankID - og vi er i gang!

Kontakt oss

Book gratis møte

Send oss en henvendelse

Navn
Telefon
Epost
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lukk

Haster det?

Ring oss på 21 09 02 02

Hvis det ikke er akutt, ber vi om at du booker et 15 minutters videomøte med oss ved å trykke på denne linken

Haster det?
Ring oss på 21 09 02 02

Book tid med oss

Book tid med oss

Lydmelding via WhatsApp