Overføring av penger fra Pakistan til Norge - den praktiske prosessen

Pakistan, penger, sol, solnedgang, overføre verdier fra Pakistan til NorgePakistan, penger, sol, solnedgang, overføre verdier fra Pakistan til Norge

Publisert: Jun 02, 2023

Insa advokater har den senere tid bistått norsk-pakistanere som ønsker å selge sine eiendommer i Pakistan og ta med pengene tilbake til Norge.

Vi har i denne sammenheng bistått klienter med følgende:

  • Salg av eiendom
  • Utforming av avtaler og gjennomføring av oppgjør
  • Overføring av penger til Norge
  • Innberetning av formue til skatteetaten/søke skatteamnesti

For de som har tilbrakt store deler av livet i Norge, kan denne typen prosesser i Pakistan fremstå som svært kronglete og vanskelige. Derfor kan det være ønskelig for mange å overlate ansvaret for hele prosessen til en profesjonell aktør med base i Oslo. Vi kan i så fall bistå med alt fra markedsføring og salg av eiendommen til pengene er på deres konto i Norge.

Ved utforming av salgsavtaler og skjøte er det viktig å huske på at pengene skal overføres til Norge. Ved overføring vil det være nødvendig å dokumentere hvor pengene kommer fra og hvorfor de skal skal sendes ut av landet.

I forbindelse med oppgjøret er det ryddig å motta pengene på konto i Pakistan. Ved overføring til Norge vil man normalt møte på en del utfordringer. Vår erfaring er at de lokale bankene normalt avfeier en anmodning om overføring av penger til utlandet, ved å si at dette kun er mulig i forbindelse med studier eller for behandling av sykdom. Selv om det er inngripende restriksjoner knyttet til pengetransaksjoner til utlandet, er det likevel mulig på lovlig vis å overføre penger til utlandet. Det kreves at det sendes en søknad til the State bank for å søke om tillatelse til å overføre pengene først. En slik søknad må sendes via en bank eller valutaselskap.

Ved valg av valutaselskap legger vi vekt på hvor mye penger vi kan overføre, hvor fort overføringen kan skje og hvor store gebyrer valutaselskapet har. Våre klienter har vært fornøyde med det selskapet vi bruker.

Noen av personene som har formue i Pakistan, har ikke innberettet denne til skatteetaten. Dette kan de fremdeles gjøre uten å risikere sanksjoner, dersom vilkårene for skatteamnesti er tilstede.

Har du spørsmål eller trenger hjelp i forbindelse med overføring av formuer fra Pakistan til Norge? Kontakt oss, så finner vi ut av veien videre sammen.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler

No items found.
Flere artikler

Vil du
ta en prat?

Ta kontakt, så finner vi ut av hva du trenger hjelp til, helt gratis!

Kontakt oss
Lukk

Haster det?

Ring oss på 21 09 02 02

Hvis det ikke er akutt, ber vi om at du booker et 15 minutters videomøte med oss ved å trykke på denne linken

Haster det?
Ring oss på 21 09 02 02

Book tid med oss

Book tid med oss

Lydmelding via WhatsApp