Insa advokater styrker laget med ukrainsk jurist – vil gi rettshjelp til en sårbar gruppe

No items found.

Publisert:

Insa advokater styrker laget med ukrainsk jurist – vil gi rettshjelp til en sårbar gruppe  

 

Ukrainske Yuliia Romaniuk (31) er utdannet jurist med ukrainsk advokatbevilling, og har selv flyktet fra krigen. Nå skal hun hjelpe Insa advokater med å nå ut til ukrainere som trenger rettshjelp i Norge.

 

Insa advokater er et nyoppstartet advokatfirma som vil gjøre advokattjenester innen personjuss enklere og mer tilgjengelige for vanlige folk og sårbare grupper i samfunnet.

 

Stort, udekket behov

Rundt 40 000 ukrainere har kommet til Norge som flyktninger etter at Russland angrep hjemlandet. Blant disse er det et stort, udekket behov for rettshjelp, mye på grunn av språkbarrieren.

Dette vil Insa advokater gjøre noe med, og knytter derfor til seg jurist, Yuliia Romaniuk, som kan kommunisere med det ukrainske miljøet i Norge.

Taler kundens sak på kundens språk

Yuliia Romaniuk (31) kom selv til Norge som flyktning i mars 2022. Hun erutdannet jurist med advokatbevilling fra Ukraina, hvor hun har flere års variert erfaring fra ulike juridiske områder, inkludert omfattende prosedyreerfaring fra domstolene i Ukraina.

Med sin bakgrunn er Yuliia svært godt rustet til å kommunisere med andsmenn på flukt, som trenger hjelp med ulike juridiske spørsmål.

 

Viktig stemme  

Yuliia starter som praktikant i Insa, og blir en sterk og viktig stemme både internt i selskapet og for målgruppen hun primært skal bistå med.

Hun har ikke fått på plass norsk advokatbevilling, og kan derfor ikke kalle seg advokat eller yte rettshjelp i Norge, men vil hjelpe Insa med å nå ut til den ukrainske befolkningen.

– Insas grunntanke er å gjøre juss mer tilgjengelig for vanlige folk i vanskelige situasjoner, og vi har et sterkt ønske om å hjelpe ukrainere i Norge, som trenger det. Med Yuliias erfaringer, språkkunnskaper, kompetanse og nettverk tar vi lange skritt på veien mot målet. Vi gleder oss! sier Farooq Ansari, grunnlegger av Insa advokater.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler

No items found.
Flere artikler

Vil du
ta en prat?

Ta kontakt, så finner vi ut av hva du trenger hjelp til, helt gratis!

Kontakt oss